вторник, 27 февруари 2018 г.

Котлети с червено вино



Продукти:
5 котлета
черен пипер
червен пипер
мащерка
сол
200 мл червено вино
зехтин



Приготвяне:
Котлетите се намазват първо с черния, червения пипер, солта и мащерката, като хубаво се втрива. Добавя се зехтина и отново се объркват. Слагат се в калена тавичка, налива се виното, ако е нужно още струйка зехтин и се слагат в студена фурна първо на по-силно, а след като чуем, че започва да къкри намаляваме до 160 градуса. Печем около час и отваряме, ако има нужда допичаме до изпаряване на течността, да остане на мазнина и да се зачервят приятно.


Чудесно се получи с гарнитурата от тиквички с ориз:))

Няма коментари:

Публикуване на коментар