вторник, 12 декември 2017 г.

Наденица в глинен съд на фурна



Продукти:

2 парчета наденица - при мен "Македонска" на "Житница"
5 картофа
3 - 4 нарязани чушки (моите бяха от фризера)
2-3 с.л. олио
1 ч.ч. бира
сол на вкус
1 дафинов лист
1 ч.ч. млени домати





Приготвяне:

Наденицата се нарязва на колелца, картофите на кубчета. Всичко без доматите се поставя в глинен съд и разбърква. Долива се и вода, до средата на продуктите. Слага се в студена фурна и се пече до полуготовност, после се добавят доматите (може с 1 с.л. размито брашно за сгъстяване, ако се налага) и се запича за още 15 минути с отворен капак.





Получава се много вкусна манджичка.


8 коментара:

  1. Наистина много вкусно изглежда Веси! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Леле, страхотна е! И както се е запекла... Супер!

    ОтговорИзтриване
  3. Лелеее, Веси, много вкусно изглежда. Обожавам ястия в глинени съдове. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз, и аз, а пък да беше и на печка с дръвца...

      Изтриване
  4. Веси,
    чудесно, много красиво и вкусно ястие се е получило.Хем лесно, хем вкусно.Много отдавна не съм го правила.Но трябва да го направя сега по празниците .В глинен съд разбира се.
    Поздрави и приятна предпразнична подготовка !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, аз не се бях сещала, но наистина е много сполучливо!

      Изтриване