неделя, 18 юли 2021 г.

Омлетопалачинка

 Много се чудих как да нарека тази вкусотия. Видях я в някакво клипче в нета.

Аромат на яйчица с масло, разтопени сирена във вътрешнстта, и зачервена хрупкава тънка питка. Опитайте този аламинут, ще ви засити и хареса.

Необходими продукти за 1 порция:

2 питки - тортиля, лаваш или както и да се наричат, от тези тъничките ( ползвала съм едни зелени със спанак и спирулина, от Т-маркет - чудно е с тях)
бучица масло
3 яйца
настърган кашкавал
някакво/ви  налични сирена
прошуто/какъвто и да е колбас, може и без него
може да сложите любима подправка, аз опитах със самардала - чудно е





Начин на приготвяне:

В тиган за палачинки слагаме да се стопи маслото, може леко да се препържи, поставяме веднага едната питка. Разбиваме бързо трите яйца и ги изливаме отгоре, да излезе и отстрани. Докато стягат яйцата слагаме настъргания кашкавал, сирена, колбаси, каквото решите. Захлупваме с втората питка и притискаме леко с ръка, да се спои от яйцата. Обръщаме внимателно, подхващайки с шпатула или дълъг нож. Оставяме да се позачерви и от тази страна и внимателно преместваме в чинията. 
Хапваме топло, като режем с нож и вилица, като пица.




4 коментара:

  1. Веси,
    много лесна, вкусна и бързо за приготвяне закуска или вечеря.Веднага ще я направя , имаме и гости в момента.Бих добавила и малко зеленина - магданоз, копър, джоджен.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Чудесно би подхождала зеленина в плънката, или поръсена отгоре, свежа! Дано ти хареса!

      Изтриване