неделя, 14 февруари 2021 г.

Просто Любов



Не всяка моя сутрин започва така!

Но тази я има и я показвам! Защото знам какво стои зад нея.

Днешния ден за наш е празничен, празнуваме 33-годишнина Любов, празнуваме и деня на Любовта, празнуваме и Трифон Зарезан.

Пиша, не за да се похваля, че имам подарък и мъжа ми ме обича. 

А за да напомня и на себе си, и на всички надникващи тук, че малките жестове могат да са част от нещо голямо!

Не се отказвайте да подарявате на близките си малки мигове щастие, защото Любовта иска да бъде подхранвана. 

Не пренебрегвайте любимите си хора, не затъвайте във всекидневната рутина, не казвайте "аз не съм романтичен" или той/тя не е. Любовта затова е Любов - за да показва нежност, загриженост, обич, отдаденост, уважение, закрила, всекидневно, по един или друг начин. Няма Любов, която да съществува без тях. 

Ако Любовта при вас я няма или си е тръгнала безвъзвратно и няма надежда - тогава търсете своето щастие, градете го и го пазете, то не ви е подарено завинаги, то е изградено и съхранено!

Пожелавам си я такава, каквато си я правим! Да сме живи и здрави!

Имайте я и вие!


4 коментара:

  1. Честити празници, Веси! Обичайте се, уважавайте се и бъдете упора един за друг така, както досега. Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Катюш! В тези трудни времена, ако човек няма любов, семейство и опора в другия е много тежко. Бъдете и вие щастливи!

      Изтриване
  2. Веси,
    бъдете здрави и проявявайте търпение, уважение и взаимна обич.Най - важното е семейството и здравето.Без него всичко губи смисъл.Какво по - хубаво от това да уважиш близък човек, не само съпруг или съпруга.Но и всеки, който уважаваш и обичаш.
    Поздрави, бъдете щастливи !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Права си, мила Ели! Отношението към човека въобще, пък било любим, приятел, колега, съсед, какъвто си ви личния живот, такъв си и извън дома - с всички. Хубаво е да радваме другите и да се раздаваме, колкото и когато можем. Не обичам хората, които "се пестят", гледат вечно да не се минат да дадат нещо от себе си, и не само материално, но и като жест дори...Пестят времето си, усилията си, парите си, но не разбират, че така губят радостта се - от това да усмихнеш някого. Винаги обичам да давам за пример тези мъдри думи "Богат е не този, който взема, а този, който дава!"

      Изтриване