понеделник, 12 юли 2021 г.

Кашкавал пане на фурна

Една позабравена рецепта, която си припомних наскоро.








Продукти:

250-300 гр. настърган кашкавал 
150 - 200 гр. оризово брашно 
4 яйца
300-400 мл прясно мляко 
2 ч.л. бакпулвер 
вегета
шарена сол
масло

Кашкавала настъргах на едро.
В купа разбих яйцата и млякото. Добавих оризовото брашно и бакпулвера, и разбърках до гладка смес. Добавих настъргания кашкавал и разбърках. Тавичка с размер 30х20 см. намазах добре с масло и изсипах сместа. Сложих на няколко места парченца масло отгоре.
Пекох около 25-30  минути, или до апетитен загар на 200 градуса. 
Сервирах топло със залена салата.



А това е по-стара снимка на по-стар вариант, който се среща на много места в интернет, но ще я запиша и тук.

Продукти:

250 г настърган кашкавал
3 яйца
250 мл. прясно мляко
3 с.л. брашно
1 бакпулвер
1 ч.л. сол
масло за намазване

Приготвянето е по същия начин.



4 коментара:

  1. Отговори
    1. И аз, макар и класическия паниран да ми е любим.

      Изтриване
  2. Преди години съм правила подобно ястие.Но вече позабравих да го приготвям.Много лесно и бързо, много вкусно.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз също отдавна не бях правила, Дани (Йорданка) Добрева ме подсети!

      Изтриване