вторник, 11 юни 2019 г.

Салата от домати и печени тиквички с подправки


Много приятна салатка



Продукти:

2 тиквички
2 домата
зехтин
оцет
сол
риган



Приготвяне:
Тиквичките се нарязват на кубчета и се объркват със сол, зехтин и сушен риган. Поставят се върху хартия за печене в тава и се пекат във фурната на 220 градуса до зачервяване.
След като изстинат се смесват с нарязани розови домати, салатата се поръсва със сол, оцет и зехтин. Разбърква се и се оставя да поеме ароматите, поднася се охладена.




6 коментара:

  1. И една препечена филийка с бучица прясно сиренце и се отнасям. Идеалната храна за мен през лятото. Чудна салатка, Весе!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз само на салата не мога, но за предястие става:)

      Изтриване
  2. Я, това е чудесна идея, Веси! Прегръдки и целувки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз те прегръщам и се засрамвам, че пак не стигам до блога ти...но ще наваксам все нявгаш:)

      Изтриване
  3. Не само приятна, а много вкусна салата, Веси! Доматите ме грабнаха, какъв цвят! Поздрави!

    ОтговорИзтриване