петък, 23 юни 2017 г.

Бутер розички със салам

Лесни като детска игра, а също толкова бързо изчезват, особено топлички. На мен се наложи да сервирам студени в службата, но никой не се оплака (е, може от любезност):))


Продукти (само 2 продукта):
2 опаковки охладено бутертесто от Лидл - най-добрия подобен продукт на пазара!
2 опаковки нарязан чешки колбас, пак от Лидл ( ако знаеха какъв почитател съм им щяха да ми плащат за реклама:)))


Тестото се нарязва на лентички, широки около 2 см. Салама се нарязва на половинки, които се нареждат една до друга по дължина върху тестото. Лентичката, заедно със салама се навива на ролце, а края се подпъхва отдолу под розичката. Поставя се в тава - може и без хартия за печене, не залепва. Хубаво е тестото и салама да са студени. Тавата се поставя във загрята фурна за около 10-15 минути на 200 градуса, следете за придобият приятен загар розичките.


Извадете, охладете леко и преместете в някакъв съд. Ако има нужда може да попиете върху хартия.




4 коментара:

  1. обожавам ги тези, Веси :) Бих си дръпнала няколко, ама ми е ясно, че отдавна си ги приключила :) Поздрави на теб и хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  2. Весе, сума ти блогъри получават продукти от Лидл с рекламна цел (как точно се уреждат, не е ясно), а после показват и рекламират блюдата с техните продукти, като им правят явна реклама. Предполагаме, че е с някакви договорки... Що не се поинтересуваш, ти и бездруго постоянно ги рекламираш!? Ама така - безплатна реклама ... къде има такъв филм?! Хаха - това полу-нашега, полу-насериозно... Иначе много са апетитни тези розички! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Вкуснотия.
    Поздравления Весе!
    Па това за рекламата е друга тема, но ще премълча...

    ОтговорИзтриване
  4. Веси,
    чудесни солени розички особено когато трябва да се почерпят много хора.Правих подобни , но с ябълки, орехи и канела преди време.Чудесни са се получили.
    Поздрави и лека и спорна седмица !

    ОтговорИзтриване