събота, 29 август 2015 г.

Пиле с естрагон




Пиле с естрагон

Продукти:


800 гр пилешко филе
40 – 50 мл сметана
30 мл зехтин
Естрагон (тарос) сушен на вкус
Сол на вкус

Приготвяне:




Пилешкото се нарязва на жулиени. Запържва се на умерен огън в зехтина. Към него се добавят естрагонът и сметаната и ястието се оставя на котлона, докато сосът се сгъсти. Бързо, лесно и много вкусно!



6 коментара:

  1. Много апетитно предложение, Веси! Не съм използвала до сега естрагон, трябва да опитам! Хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Теди, интереснен е аромата, допада ми.
      Успешна седмица!

      Изтриване
  2. Този естрагон от кога се каня да го проуча като какво чудо е и все забравям, като се окажа пред подправките:) Ще си запиша :)) Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Приятен е, не е натрапчив, но не навсякъде го има сред подправките.

      Изтриване
  3. Тъкмо имаме обезкостени пържолки от пилешки бут, Весе. Добра идея ни даде! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще се радвам да харесате, вкусно и ароматно е ястието. Хубава седмица!

      Изтриване