понеделник, 20 юли 2015 г.

Смокинов чийз пай

Смокинов чийз пай 





Продукти:

десетина  пресни смокини
десетина бисквити "Роден край" какао
220 гр  крема сирене или извара фина
200 гр сладко от смокини или друго
1/2 ч.ч. нарязани орехи
1/2 ч.ч.сушени боровинки
2 ч.ч.,  брашно
100 г масло
1/4 ч.ч. захар
3 яйца
1 пакетче  ванилия
пакетче бакпулвер


 Приготвяне:

Разбъркваме заедно яйцето, мекото масло и захарта. Добавяме бакпулвера с пресятото брашно и ванилията. 
Замесваме меко тесто, което не трябва да лепне по пръстите. Разстиламе тестото в застлана с хартия за печене тавичка (около 25 см), като хубаво притискаме по ръбовете и стените. 
Разбъркваме заедно продуктите за плънката - крема сиренето, яйца, сладкото, натрошените чаени бисквити, орехи, стафиди. 
Получава се ронлива смес. Разпределяме я върху тестото и отгоре притискаме разполовени пресни смокини. Слагаме сладкиша да се пече в предварително загряна умерена фурна до готовност. 
Поднасяме охладен.

И някои решиха, че може да е и още по-сладко:)



Идеята е от тук.



5 коментара:

  1. Завъртя ми главата още с кашичката........,а с този смокинов сладкиш ме довърши!
    Прегръдки,Веси (не горещи а прохладни,морски:))!

    ОтговорИзтриване
  2. Охо, кой е вече на морето...благодаря, Миленче и да не изгориш, обръщай се гръб, корем:))

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесен е паят Веси, лек и вкусен плодов сладкиш.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  4. Мерси, Ели, аз обичам плодови сладкиши, за жалост повече от самите плодове, но с твоя помощ се опитвам да ги заобичам повече, поздрави!

    ОтговорИзтриване