четвъртък, 9 юли 2015 г.

Пиле по аржентински

Ще споделя рецепта от колежка  - невероятно вкусното и лесно:

Пиле по аржентински





Продукти:


500 гр пилешко филе
250 гр майонеза
3-4 големи глави лук
200-300 гр гъби
100 гр кашкавал
1 кубче пилешки бульон
черен пипер
ако прецените допълнително сол








Приготвяне:


Пилешкото филе се нарязва на парчета  и се овкусява със стрития бульон и черен пипер. Поставя се в тавичка, отгоре се нарежда лука, нарязан на полумесеци, следват нарязаните на филийки гъби. От тук нататък вариантите са два. Или се настъргва кашкавал и отгоре се разстила майонезата, /при което кашкавала не се запича, а само се разтопява, отдолу сместта се задушава/ или се разстила майонезата и отгоре се настъргва кашкавала/при което кашкавала се зачервява и придобива по-хубав вид. Но и двата варианта са еднакво вкусни.
Пече се 30-40 минути на 200-220 градуса.




18 коментара:

  1. Правих същото ястие,с цели пилешки пържоли и кашкавал над майонезата,наистина е много,много вкусно.И твоето е станало много сочно!
    Хубав петък,Веси!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Роси, то няма как с тези продукти да не е вкусно, а?
      Приятна почивка!

      Изтриване
  2. Усетих ,че ще ми е от ЛЮБИМИТЕ......
    Аз ще сложа кашкавала отгоре:).Хайде подготвяй се за почивните дни,Веселушке!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Знаеш ти, хитрушо, и аз така го предпочитам!
      Готова съм - и още как за почивки всякакви!

      Изтриване
  3. А-а, значи и ние ще отскочим до Аржентина :)) , а и пилешкото филе е сред предпочитаните меса. Хубаво лято!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хм, чудесна идея за пътуване, а? И аз го предпочитам филето. Нека да е лято!

      Изтриване
  4. Чак успявам да уловя аромата му. В къщи сме правили подобно ястие, но без гъбите и лука. Едно от любимите ми е!
    Поздрави и слънчев уикенд! :-)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Светле, ще се радвам да го опитате и така, вкуно е:) Лека нощ!

      Изтриване
  5. Не знам дали е баш аржентинско, ама със сигурност е вкусно. Комбинация от любими продукти, Весе. Непременно ще опитам такова пиленце!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Приятно ми е гостуването! Колкото до ястието, просто така го нарече колежката, дори не се замислих има ли общо с Аржентина:)) Поздрави!

      Изтриване
    2. Хи, май неподготвена написах горното, всъщност сега видях, че това е добре познатия блог на Валя, с участието на Ирина, та благодаря и на двете!

      Изтриване
    3. А, тя Ирина и бездруго отдавна много често готви заедно с мен, просто реших, че е справедливо и честно да се изявяваме заедно. Макар че ми трябваше усилие да я убедя да приеме.

      Изтриване
  6. Веси, за трети път идвам да ти видя вкусното ястие и все си мисля, че съм ти казала колко ми харесва рецептата. Ама така си и остава... Нищо, ще ми простиш. Ама е чудесно! Ще опитам някой път. :)
    Поздрави сърдечни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ааа, Гери, и пет пъти да дойдеш - ще ми е приятно:) Хайде, накани се и опитай!

      Изтриване
  7. Обичам такива рецепти, Весе,
    чудесно изглежда и явно е с чудесен вкус - ще се хареса и у дома.
    Благодаря, поздрави за теб и колежката, и слънчево лято!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дианка, ти си по по-подредените манджи, но се радвам, че хареса и тази:)
      Лятото си го бива за сега:)

      Изтриване