сряда, 25 октомври 2017 г.

Пъстра есенна яхния с пилешко

Бях сварила едно цяло пиле. От бялото месо приготвих каша, а другото остана. Чудех се в какво да го превърна, че бяхме сами с мъжа ми. С наличните продукти сготвих тази сезонна манджа, много ни се услади.

Продукти:
варено пиле - около 400 - 500 гр, обезкостено
1 морков настърган
1 голяма глава червен лук
по 2 чушки нарязани червени и зелени
целина парче, колкото кибрит
1-2 с.л. брашно
1 с.л. червен пипер
олио
2-3 с.л. подправка универсална, домашна
бульона от пилето
целина стрък зелен
черен пипер
1 дафинов лист



Приготвяне:
Нарязват се зеленчуците на ситно и се задушават хубаво в олиото, добавя се брашното, обърква се, следва червения пипер и след секунди бульона от пилето. Преценете гъстотата.
Добавя се зелената целина, дафиновия лист, универсалната подправка, черния пипер и сол, ако е необходимо, както и накъсаното месо и се оставя да къкри.
С малко люта подправка може и цял хляб да ви отиде.






2 коментара:

  1. Веси,
    чудесно есенно предложение, особено за днешния празник - Димитровден.Честито на всички именници - да са живи и здрави !Много лесно и вкусно пиле.
    Поздрави и лек и спорен ден !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вкусна бе яхнията, или поне на нас ни бе вкусна!

      Изтриване