четвъртък, 27 януари 2022 г.

Чорба от кисело зеле и праз

Рецептата ми даде моята бивша колежка Детелинка, която я беше представила вкусно във ФБ.

Ето как я приготвих и аз.



Необходими продукти:
половин малка зелка
1 стрък праз лук
шепа ориз
1 суха чушка
дяфинов лист
чубрица
черен пипер
олио
зелев сок



Начин на приготвяне:

В тенджера с около 2 литра вода нарязваме на ситно зелето, като отстраняваме дебелите  жилки.Слагаме на котлона да се вари, като добавяме и нарязания праз лук, сухата чушка и струя олио. Когато зелето се посвари изсипваме измития ориз, дафина, чубрицата и черния пипер. Опитваме на сол и добавяме от зелевия сок, на вкус.
Когато супата е сварена правим запръжка от лъжица,, две олио, брашно и червен пипер, която изливаме в супата. Отстраняваме от огъня и поднасяме гореща, с люта чушка и по желание чесън.







2 коментара:

  1. Веси,
    Това е една много вкусна, зимна постна супа.Чудесна е.Правя подобна, без дафинов лист.Но сега ще опитам и с него.За студените зимни дни една топла супа със зелев сок е превозходна.
    Поздрави , бъдете здрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, опитай, дафиновия лист много отива на зелето.

      Изтриване