Необходими продукти:
2 лаврака1 лимон
4 чери доматчета
4 стръка копър
4 стръка магданоз
сол
черен пипер
зехтин
150 мл розе
Начин на приготвяне:
Рибите почиствам, измивам и подсушавам. Аз ги обезглавих, защото половинката не обича да ги гледа с глави:) Посолявам и обтривам с пипер, като сол и пипер поставям и в кухината. Пак там разполагам резенчета лимон, чери домати и по два стръка магданоз и копър. Поливам със зехтин рибата, а виното наливам отстрани в тавата. Покривам тавата с фолио и пека на 200 градуса, около 40 минути. Махам фолиото и запичам до зачервяване на рибката.
Поднасям с картофено пюре и салата, в случая от червено цвекло.
Веси,
ОтговорИзтриванеЛавракът е чудесна риба и най - хубав е печен.Чудесна комбинация с розе, картофено пюре и чери доматчета.
Поздрави !
Така е, чудесен е!
ОтговорИзтриване