Тази рецепта видях в една ФБ група - "Старите гозби и модерните рецепти", споделила я е една симпатична дама - Евгения Русева, и добре е направила - лесна и чудесна е!Необходими продукти:
5 цели пилешки бутчета, деля ги на две
червен пипер
бял пипер
джоджен
пикантина
3 връзки пресен лук
Начин на приготвяне:
В купа смесвам червен, черен(бял) пипер, джоджен и пикантина.
Разбъркам добре подправките и бутчетата. Подреждам ги в тава. Поливам
със струйка олио, наливам 1 ч.ч. бира. Покривам с фолио и
пека, в предварително загрята фурна на 180° за около час, мисля, че и 40 минути са достатъчни. Изваждам тавата,
махам фолиото и прибавям нарязани 3 вр. зелен лук. Покривам тавата отново с
фолиото и връщам във фурната, да поомекне лука. Накрая махам фолиото и запичам
бутчетата със зеления лук до златисто.
Много лесно и вкусно ястие.Да, Евгения Русева има чудесни рецепти - лесни и много вкусни.
ОтговорИзтриванеПоздрави Веси !