1 пакет кори за баклава, фини, турски - на мен баницата ми харесва само с тези кори
4 яйца
200 гр кисело мляко
олио за поръсване на корите
2 големи стръка праз лук
200 гр сирене
1 ч.л. сол
1 ч.л. бакпулвер
газирана вода
Начин на приготвяне:
Никога не запържвам или задушавам праза. Нарязвам го и го обърквам заедно с разбитите яйца, киселото мляко, натрошеното сирене, солта и бакпулвера.
Вземам две кори, напръсквам с олио и наръсвам с приготвената смес. Навивам рехаво и нареждам на охлюв в тавата. Накрая остава малко течност, добавям олио и малко газирана (или обикновена) вода и поливам равномерно баницата. Пека на 180 градуса в загрята фурна до зачервяване на второ ниво във фурната.
Фантастична е!
Мноого вкусна става баницата с праз.И аз я правя често, защото в нашия дом баниците са на голяма почит.Хлябът не толкова, но баниците се правят редовно.Твоята баничка е прекрасна Веси !
ОтговорИзтриване