Не бях правила и опитвала никога тази туршия. Наскоро Илианка от Щъркелово гнездо я припомни във ФБ групата. Аз разбира се нямах време, а и удобства да пека толкова чушки, затова направих салата по нейната рецепта за туршия. Едва ли е същото, но пък салатата много ни допадна, а и е прясна.
Продукти:
10 чушки
20 мл оцет
30 мл олио
20 г захар
10 г сол
6- ск. чесън
магданоз
1 морков
Чушките се почистват от семената и се изпичат. След изпичането се слагат в голяма тенджера с капак, за да се задушат, защото после се белят много лесно. Изпечените чушки се обелват и нарязват. Морковите се почистват и нарязват на тънички кръгчета с белачката, чесънът и магданозът също се режат. Всичко се смесва. Продуктите за маринатата се разбъркват, докато се стопи захарта и солта. Към тях е хубаво да се прибави и сокът, който са отделили опечените чушки. С тази смес се заливат чушките. Всичко се разбърква внимателно. Оставят се да престоят няколко часа в хладилника.
Ако приготвите по-голямо количество можете да напълните буркани (чушките може да са цели) и да стерилизирате за 10 минути. Така ще имате готова и вкусна салата цяла зима.
Рецептата е на Или
И аз много харесвам тази рецепта Веси.При това е много вкусна, изглежда прекрасно и при теб.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Приятна изненада за мен е тази рецепта, Ели!
Изтриване