Рогчета - грахам
8 броятесто:
250 гр. брашно грахам
~ 250 гр. брашно тип 500
350 мл. топла вода
1 с.л. зехтин
1 с.л. оцет
1 ч.л. сол
1 суха мая (7 гр.)
плънка:
2 яйца
200 гр. сирене
5 с.л. зехтин
40 гр. краве масло
малко олио
В купа се поставят водата, зехтина, оцета исолта. Добавят се брашната, пресяти с маята. Замесва се еластично тесто, което се поставя на топло да втаса за около 45 минути (да удвои обема си). Тестото се разделя на 4 топки. Всяка от тях се разточва на намазана с олио маса, поръсва се с 1/4 от плънката и 1 с.л. зехтин и се навива. Разрязва се на две и парчетата се поставят в намазана с 1 с.л. зехтин тавичка. Така се разточват и другите топки. Получават се 8 бр. рогчета. Кравето масло се разтопява и с него се заливат рогчетата. Пекат се във фурна на 200 гр. до зачервяване, като се слагат в студена фурна. Като се извадят, се поръсват с малко вода и се завиват с кърпа за десетина минути.
Плънка: сиренето се намачква с вилица и се разбърква с яйцата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар