Абсолютна измишльотина, защото се налага да пазим диета:) или по-точно да сменим начина на хранене. Та така се роди това нещо, което не приличаше на кекс, сплескано такова едно, а мъжа ми беше убеден, че вътре има и кайма, та грозничко, но уверявам ви - много вкусно, не ти се иска да спреш, брей, да не вярва човек...
Записвам го бързо, че ще забравя какво сложих.
Необходими продукти:
1 ч.ч. брашно
1/3 ч.ч. ленено семе, смляно
2/ ч.ч. овесени ядки, фини
1 ч.ч. брашно
1/3 ч.ч. ленено семе, смляно
2/ ч.ч. овесени ядки, фини
1/2 ч.ч. извара кашкавалена
1/2 ч.ч. кисело мляко
2 белтъка
1 яйце
1/2 ч.ч. олио
1/2 ч.ч. нарязан на кубчета поизсъхнал кашкавал
4-5 нарязани ситно сушени домати
2 белтъка
1 яйце
1/2 ч.ч. олио
1/2 ч.ч. нарязан на кубчета поизсъхнал кашкавал
4-5 нарязани ситно сушени домати
десетина гриловани маслини, нарязани (или каквито имате)
2 с.л. каперси
риган
сол
1 пак 7 гр бакпулвер
риган
сол
1 пак 7 гр бакпулвер
Разбърквам с тел течните съставки - яйца, олио, мляко и извара, заедно с бакпулвера, солта и ригана, добавям брашното, лененото семе и овесените ядки, накрая следват сушените домати, каперсите, кашкавала и маслините.
Слагам в намазнена с олио и посипана с брашно тавичка и пека в загрята фурна на 160 градуса до суха клечка и загар. Въпреки бакпулвера кекса не бухна, остана си тъничък, но това не пречи никак на вкуса му.
Много интересна рецепта Веси.За да бухне явно трябва повече бакпулвер.Или газирана вода.Може би яйцата трябва да се разбият отделно белтъци и жълтъци за да бухне печивото.Но и така е добре щом е вкусно.
ОтговорИзтриванеПоздрави !