Необходими продукти:
2 и 1/2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. кефир
1 ч.л. сода
1 яйце
1 ч.л. сл
1 ч.л. захар
олио за пържене
Начин на приготвяне:
От изброените продукти, без олиото, замесвам меко тесто. Меся в робота. Върху набрашнена повърхност го разточвам на дебелина 5 мм. Режа на приблизително еднакви ромбове. Пържа бухтите от двете страни в тиган със силно нагорещено олио, но на степен 4 от 6 до зачервяване. Няма нужда от отцеждане на мазнина, не поемат и не стават мазни.
Сервирам със сирене и сладка, в случая желе от боровинки, конфитюр от малини, домашно сладко от цели ягоди, и домашен конфитюр от сини сливи с шоколад.
Моята баба много често правеше бухти Веси.Те бяха традиционни за закуска.И днес понякога ги правим, но вече по - рядко.Твоите изглеждат прекрасно.
ОтговорИзтриванеПоздрави, бъди здрава !
Баба не е правила, но пък Жоро Бордовски правеше уникални. Аз отдавна не бях приготвяла.
Изтриване