понеделник, 7 октомври 2019 г.

Картофена супа






Рецептата от тук

3-4 големи картофа
1 глава лук
1 морков
резен корен от целина или стрък от зелената част
1 червена пиперка, нарязана на ситно
3-4 с. л. олио
1,5 л. вода (зеленчуков бульон)
сол и черен пипер
щипка девисил
30-40 г. фиде
1 жълтък + 1 ч. л. кисело мляко
пресен магданоз за поръсване
лют пипер на люспи


Начин на приготвяне:
Морковът се настъргва на едро ренде, картофите се нарязват на кубчета, а лукът – на ситно. В загрятото олио се задушават лука и моркова,  картофите, целината, пиперката, налива се водата, овкусява се със сол,  черен пипер и девисила и супата се оставя да се готви докато картофите омекнат. Добавя се фидето и ври още 10 минути.
Жълтъкът се разбърква с киселото мляко и се добавя към горещата супа. Още минута-две и сваляме от огъня. Преди сервиране поръсете с магданоз и лют пипер по желание.


4 коментара:

  1. Правила съм я тази супа Веси, особено с корен от магданоз и пащърнак през зимата става чудна.Много вкусна, а толкова лесна за приготвяне.
    Поздрави сърдечни !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Това си е най-обикновена картофена супичка, но пък за сметка на това си е винаги вкусна, то няма какво да и сгрешиш:) Прегръдка!

      Изтриване
  2. Като ден на картофите - тук съм. И картофена супичка много обичам :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хм, така дойде да си показвам стари снимки:)), картофени.

      Изтриване