На Р и С!
Не е важна тортата, важно е да е сладък живота ви заедно!
Не са важни подаръците, но са важни жестовете ви един към друг!
Не са важни думите, но са важни чувствата, които влагате в тях!
Не са важни парите, важно е това, за което ги харчите да ви носи радост!
Не е важно да имате жилище, важно е да го превърнете в дом!
Не са важни подписите, но е важно да бъдете семейство!
Не е важно какво изразяват лицата ви, важно е да има любов в сърцата ви!
Не е важно колко години сте заедно, важно е да вярвате, че така ще е винаги!
Не е важно да имате всичко, важно е това, което имате да ви е достатъчно и да ви прави щастливи!
Ако вие не си подарите всичко това - няма кой да го направи!
Честит 29 декември!
Дарето е подстрекателката, с това невероятно произведение, което отдавна ми взе акъла. Е, намерих повод да го приготвя и аз и съм доволна от резултата. А колко бързо се приготвя няма да разберете, ако не опитате. Аз малко опростих крема, т.е. не го делих на две, а по още по-бързата процедура действах. Е:
Продукти:
Белтъчен блат:
3 белтъка
200 г кристална захар
щипка сол
Крем:
100 г маскарпоне
200 мл сладкарска сметана за разбиване
За украса:
зърна нар
черни боровинки, замразени
кандирани череши
пудра захар за поръсване
клончета розмарин за украса
Приготвяне:
Разбиваме белтъците с щипка сол, слез разпенването прибавяме на части захарта. Желателно е яйцата да са със стайна температура и да се разбиват в стъклена купа. Всичко трябва да е сухо - и купата, и бъркалките, да няма никакъв жълтък в сместа. Скоростта на миксера се увеличава и накрая се получава гъст, лъскав сняг. В широка тава, върху хартия за печене се насипва с лъжица от разбития сняг във формата на венец. Поставя се във фурната и се суши на 100-120 градуса, на най-долно ниво, като са включени и горен, и долен реотан.
След изсъхването, около час се изважда целувката и се оставя да изстине.
През това време се разбива сметаната, добавя се маскарпонето и отново се разбива.
Готовия крем се нахвърля небрежно с лъжица върху блата, поставен на поднос. Отгоре се украсява със свежите и/или замразени плодове и клончетата розмарин. За финал се поръсва с пудра захар.
Много празнично изглежда!
А символиката оставям на въображението!