Продукти:
2 парчета наденица - при мен "Македонска" на "Житница"
5 картофа
3 - 4 нарязани чушки (моите бяха от фризера)
2-3 с.л. олио
1 ч.ч. бира
сол на вкус
1 дафинов лист
1 ч.ч. млени домати
Приготвяне:
Наденицата се нарязва на колелца, картофите на кубчета. Всичко без доматите се поставя в глинен съд и разбърква. Долива се и вода, до средата на продуктите. Слага се в студена фурна и се пече до полуготовност, после се добавят доматите (може с 1 с.л. размито брашно за сгъстяване, ако се налага) и се запича за още 15 минути с отворен капак.
Наистина много вкусно изглежда Веси! Поздрави!
ОтговорИзтриванеНяма само при теб да е вкусно:))
ИзтриванеЛеле, страхотна е! И както се е запекла... Супер!
ОтговорИзтриванеРадвам се, че ти допада, Траяна!
ИзтриванеЛелеее, Веси, много вкусно изглежда. Обожавам ястия в глинени съдове. Поздрави!
ОтговорИзтриванеИ аз, и аз, а пък да беше и на печка с дръвца...
ИзтриванеВеси,
ОтговорИзтриванечудесно, много красиво и вкусно ястие се е получило.Хем лесно, хем вкусно.Много отдавна не съм го правила.Но трябва да го направя сега по празниците .В глинен съд разбира се.
Поздрави и приятна предпразнична подготовка !
Ели, аз не се бях сещала, но наистина е много сполучливо!
Изтриване