понеделник, 26 октомври 2015 г.

Горска супа

Честно казано не знам защо така съм кръстила тази супа:)), ама пък имам право, нали?:) Комбинацията се получи много вкусна, дойде ред да я публикувам и тук!


Горска супа

Продукти:
250 гр. печурки
1 морков
1 картоф
1 глава лук
2-3 с.л. брашно
1 ч.ч. прясно мляко
2-3 с.л. ориз
олио
черен пипер
червен пипер
мащерка
целина
чубрица
индийско орехче
джинджифил
къри

Приготвяне:


В тенджерка с олио задушаваме нарязания лук, и настърганите морков и картоф. Като омекнат, добавяме нарязаните на филийки гъби. Объркваме 5 минути, ръсим брашното и червения пипер, объркваме, наливаме чашата мляко, разредена с около 1,5 л вода. Като заври добавяме ориза и по ч.л. от подправките, индийското орехче и джинджифила - по 1/2 ч.л.
Сваряваме до готовност на ориза. Изключително ароматна супичка. При наличие на повече различни гъби /и смелост
/ би станало още по-вкусно











12 коментара:

  1. поглеждам заглавието и си казвам : Я, Веси е ходила из гората, каква изненада :)
    А тя не била Веси ходила в гората :)
    Вярвам ти, че е била вкусна, Веси!
    Тия дни ще готвя гъбена супа, че едното девойче май само такава яде.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ааа, Пеп - само по асфалтираните алеи:)) в парка.
      С горски гъби наистина ще е по-вкусно, шегата настрана, твой ред е с истинска горска супа:)

      Изтриване
  2. Много апетитно звучи, Весе! Размечтах се да я сготвя тази супичка с "моховики" - едни такива къбки, които растат в сибирските гори... Но понеже тук нямаме от този гъбен разкош, ще опитаме с кафяви печурки... :D.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Валя, заинтригува ме ти с тези моховики:), сега какво ще правя?:)

      Изтриване
  3. Merhabalar, ne kadar güzel ve lezzetli olmuş. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    ОтговорИзтриване
  4. Веси,
    прекрасна е супата и с право е наречена горска.Сега е сезонът на гъбите и баща ми тази седмица много печурки е набрал.А сърнелките подарил.Но аз все имам голям страх от гъби, защото отравянията с тях са много тежки.Но щом е сигурен източника - няма проблем.Хубаво е да се използват само проверени гъби, но в цяла България редовно се берат какви ли не гъби от горите.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, аз не смея да хапвам така набрани гъби. Предпочитам култивираните. Е, изкушавам се понякога да си купя от Женски пазар от гъбарите.

      Изтриване
  5. Веси, може ли и аз да приседна на горската трапеза? :) Чудна ти е супичката, прекрасна!
    Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Може, можееее, ти със сигурност знаеш поредицата детски книжки (нали си връстница на дъщерята) за гората - ""Горската сладкарница", "Горската аптека" и т.н., за тях ме подсети сега:))

      Изтриване