четвъртък, 29 февруари 2024 г.

Супа от гъби и целина



Необходими продукти
400 гр. гъби портобело
2 стръка селъри
50 гр масло
1 с.л. олио 
3 сварени яйца 
150 мл готварска сметана 
черен пипер
сол

Начин на приготвяне
Почистваме гъбите и целината и ги нарязваме на ситно, след което ги запържваме в горещото масло и олио и ги заливаме с 2 литра вряща вода. Подправяме със сол и черен пипер и варим 30 минути.

Застройваме с намачканите жълтъци, нарязваме на кубчета белтъците и ги добавяме, и сметаната.

Много вкусна супа, чиято рецепта съм си запазиба някъде от интернет, но не съм запоммнила източника.

Не можах да направя хубава сничка, но препоръчвам.





2 коментара: