четвъртък, 17 август 2023 г.

Пилешко филе с булгур и лозови листа

Фантастично се получи това ястие, напълно моя измислица.

След престой в хладилника пресните ми лозови листа бяха позавехнали, позагнили тук там, реших - ще ги изрежа и нарежа. Мислех да правя нещо като мързеливи сърми - всичко разбъркано. Да, ама каймата във фризера, ориз бял нямам, само кафяв (не го обичат). Имам сварени пилешки гърди, уж за фрикасе или каша. Имам едър булгур. Еми, това измислих, комбинирайки ги...




Необходими продукти:
лозови листа, нарязани ситно
1 глава лук
1 настърган морков
1 ч.ч. булгур, от Турция си купувам, чуден е
сварено и накъсано пилешко филе 1 пеперуда
джоджен
черен пипер
1 ч.л. пушен пипер
сол
олио
универсална подправка
2 ч.ч. бульон от сварено пиле

Начен на приготвяне:

В тавичка във фурната задуших лукаи моркова в повече олио, добавих лозовите листа, да си сменят цвета, булгура и след 5 минути налях бульона и добавих пилето и подправките. Запекох във фурната до готовност. Ако водата се окаже недостатъчна преди булгура да е сварен, добавете малко, като следите ада остане сочен, но не воднист. Много ароматно и вкусно ястие се получи.








4 коментара:

  1. Отговори
    1. И аз в последно време доста заменям ориза с него.

      Изтриване
  2. Чудесна идея.Правя и аз много ястия подобни на това.Прекрасно съчетание на продукти.
    Поздрави Веси !

    ОтговорИзтриване