петък, 4 август 2023 г.

Пиле Тоскана







Необходими продукти:
4 бр. пилешко филе
3 с.л. брашно
1 ч.л. пушен пипер
½ ч.л. сол
½ ч.л. черен пипер
3 с.л. зехтин
1 глава лук
200 гр. чери домати
Щипка сол
½ ч.л. сушен риган
2 скилидки чесън
½ чаша бяло вино
1 чаша пилешки бульон
1 чаша готварска сметана
40 гр. пармезан
200 гр. спанак, при мен замразен

Начин на приготвяне:
Нарязвате пилешки филета на парчета. В чиния смесвате брашното, пушения пипер, черния пипер и сол. Овалвате пилешкото в сместа. Запържвате го в тиган с 3 с.л. зехтин. Когато месото придобие златист цвят го изваждате. Нарязвате на ситно глава лук и черите домати наполовина. Слагате ги в същия тиган. Към зеленчуците добавяте щипка сол, ригана, 2 скилидки пресован чесън и разбърквате добре. В тигана изливате бялото вино и го оставяте да редуцира наполовина. След това добавяте пилешкия бульон, готварската сметана и пармезана. Като разбъркате добре слагате 200 гр. спанак. Когато спанакът омекне добавяте пилешките филета и готвите на слаб огън за 5 минути.

Много вкусно ястие се получи, макар и нефотогенично.

Рецептата е на Jazzy Taste от ФБ групата "Старите гозби и модерните рецепти"


Няма коментари:

Публикуване на коментар