Необходими продукти:
парче агнешки врат с кост - около 1 кг.
5-6 чушки (моите бяха замразени нарязани на дребно)
шепа ориз
глава лук
универсална подправка - при мен домашна
пресен девесил
червен пипер
черен пипер
сол
олио
пресен девесил
червен пипер
черен пипер
сол
олио
Начин на приготвяне:
Месото се измива и изкисва в студена вода. Вари се в тенджера под налягане, в студена вода за 50 минути след завиране. Оставя се д изстине и се обезкостява, а бульона се прецежда. Слага се, вече в нормална тенджера и се добавят чушките и лука, нарязани, и измития ориз. Добавят се подправките, без девесила. Вари се до готовност на зеленчуците и ориза, слага се девесила и се дръпва от котлона. Много вкусна и ароматна се получи, нямах морков, затова основно чушки - червени, зелени и оранжеви сложих, но съм доволна. Девесила е задължителен, но пресен, напоследък съм влюбена в него за някои супи.
Точно така не сме правили агнешко.По нашия край се готви само като курбан - само месо или месо и глава лук.Но определено е прекрасна тази агнешка супа с девисил.Тази подправка е точно за агнешко.
ОтговорИзтриванеПоздрави, слънчево лято !
Девесила напоследък ми е любим, а супата ми хрумна просто така, с налични продукти, но вкусна бе!
ИзтриванеМного обичам супа от агнешко, почти усетих аромата 😊.
ОтговорИзтриванеАз също много обичам, Петя, правя всякакви варианти.
Изтриване