Необходими продукти:500 гр пушко месо обезкостено
500 гр гъби печурки
1 връзка левурда (див чесън)
червен пипер
2 с.л. брашно
бульон от сваряването
универсална зеленчукова подправка - моята е домашна
сол
олио
Начин на приготвяне:
Месото се сварява с вода и малко сол в тенджера под налягане. Охлажда се и обезкостява, бульона се прецежда.В тенджера с олио се задушават нарязаните гъби, добавя се и нарязаната левурда, червения пипер, универсалната подправка и се налива бульона, около 1 литър. Оставя се да се сварят гъбите, бързо става, слагаме вътре месото. В сух тиган се запича брашното, като изстине се размива с малко вода и добавя в ястието. Оставя се да поври десетина минути и се дръпва от огъня.
Веси,
ОтговорИзтриванеинтересно ястие, не съм правила никога левурдата по този начин - в ястия.Обикновено я използвам сурова и то като добавка.Определено ми допадна.Нашата левурда в градината няма този остър вкус типичен за дивото растение.
Поздрави и усмихната нова седмица !
Аз я харесвам и сурова, в салата, и в ястия.
Изтриване