Необходими продукти:5-6 гъби кралска печурка
2-3 замразени гъби манатарка
1 стрък праз лук
1 глава кромид лук
1 тиквичка
2 с.л. зехтин
1 с.л. масло
черен пипер
мащерка
куркума
сол
червен пипер
1 с.л. брашно
2-3 с.л. ориз
3 листчета чедър за тост
1 стрък праз лук
1 глава кромид лук
1 тиквичка
2 с.л. зехтин
1 с.л. масло
черен пипер
мащерка
куркума
сол
червен пипер
1 с.л. брашно
2-3 с.л. ориз
3 листчета чедър за тост
Начин на приготвяне:
Зеленчуците се нарязват на кубчета, гъбите на филийки и се задушават заедно с подправките в мазнината. Когато омекнат и се изпари течнстта се добавя щипка червен пипер и брашното, разбърква се няколко минути и се налива студена вода. Добавя се ориза и се оставя да ври до готовност, коло 30 минути. Напоследък много ползвам за уплътняване на супите тези тост-листчета, чудесно се получава с тях, идеята е на моята леля, сестра на мама, която цял живот е била готвач в елитните ресторанти на Слънчев бряг.
Идеята за тази супичка е от старо списание "Журнал за жената", бр.5 от 2013 г., но аз доста съм променила.
Веси,
ОтговорИзтриванепрекрасна е супичката затова веднага записвам рецептата.Аз слагам само ориз, без брашно.Но това е въпрос на личен вкус.Добавката на тиквичка и праз много ми допада.Става много вкусно с тези зеленчуци.
Поздрави, бъдете здрави !
Наистина е вкусна!
Изтриване