Няма как да не знаете цветната Пепеляшка - Мария!
Тя е толкова пъстра и многолика, а разходите ли се с нея по света и у нас - ще обикнете всяко разказано и показано от нея кътче. Голям съм и фен!
И най-вече, защото смятам, че има добра душа!
Та тази рецепта е поредната, открадната от нейния блог, рецепта на нейната майка.
Ако искате нещо домашно, вкусно, лесно, а и различно - пригответе си това ястие и му се насладете в добра компания.
Необходими продукти:
2 подкови леко изсушен суджук - моят беше от Лидл, добре стана с него
1 ч.ч. ориз
4 ч.ч.прясно мляко
4 яйца
1 гл.лук
5 с.л. олио
джоджен
щипка сол
Начен на приготвяне:
Лука се запържва в олиото, добавя се измития и отцеден ориз, обърква се, да стане стъклен, добавя се нарязания суджук и отново се смесва за няколко минути. прехвърлясе в подходяща тавичка. Млякото се разбива с яйцата, сол на вкус (внимавайте, суджука е солен) и джоджена. Залива се ориза и ястието се пече на 200 градуса до поемане на течността и приятно зачервяване на повърхността.
Мария твърди, че е по-вкусно изстинало, ние хапнахме за вечеря, топло, с туршия.
Та тази рецепта е поредната, открадната от нейния блог, рецепта на нейната майка.
Ако искате нещо домашно, вкусно, лесно, а и различно - пригответе си това ястие и му се насладете в добра компания.
Необходими продукти:
2 подкови леко изсушен суджук - моят беше от Лидл, добре стана с него
1 ч.ч. ориз
4 ч.ч.прясно мляко
4 яйца
1 гл.лук
5 с.л. олио
джоджен
щипка сол
Начен на приготвяне:
Лука се запържва в олиото, добавя се измития и отцеден ориз, обърква се, да стане стъклен, добавя се нарязания суджук и отново се смесва за няколко минути. прехвърлясе в подходяща тавичка. Млякото се разбива с яйцата, сол на вкус (внимавайте, суджука е солен) и джоджена. Залива се ориза и ястието се пече на 200 градуса до поемане на течността и приятно зачервяване на повърхността.
Мария твърди, че е по-вкусно изстинало, ние хапнахме за вечеря, топло, с туршия.
Няма коментари:
Публикуване на коментар