вторник, 30 ноември 2021 г.

Леща яхния с праз за Андреевден



Необходими продукти:

1 ч.ч. леща
1 дебел стрък праз
1 голям морков
3 печени червени чушки
2 големи скилидки чесън
розмарин
риган
дафинов лист
3 с.л. ситен булгур
2 с.л. домашна лютеница
сол
олио


Начин на приготвяне:
Кипнах измитата леща и изхвърлих първата вода. Налях отново студена вода, 3-4 ч.ч. и поставих на котлона. Добавих нарязаните моркови, праз, чушки и чесън и оставих да ври до полуготовност. В този момент добавих подправките, солта, лютеницата, олиото и булгура. Когато лещата е добре сварена и яхнията се е сгъстила, дръпвам от котлона и сервирам гореща.




1 коментар:

  1. Веси,
    Чудесна е лещата.Ще опитаме и твоя вариант на приготвяне.Аз правя лещата винаги по различен начин.
    Поздрави , бъдете здрави !

    ОтговорИзтриване