Имах един останал от друго печен патладжан, който се чудех какво да направя, че да не изхвърлям. В хладилника и кутийка извара намерих. Получи се вкусно.
Необходими продукти:
1 печен патладжан
200 гр извара
сол
бял пипер
чесън на прах
зехтин
пушен пипер
Начин на приготвяне:
Патладжана се бели и намачква с вилицата, добавя се изварата, посолява се на вкус и се поръсва с пипера и чесъна, долива се зехтин на вкус. Оформя се в чиния (то при мен едно оформянеее...) и отново се полива със струйка зехтин и поръсва с пушен пипер. С препечен хляб или топла питка - все е вкусно.
Обичам такива разядки!
ОтговорИзтриванеИ аз:)
ИзтриванеВеси,
ОтговорИзтриванесемпла, но вкусна разядка.Патладжани много не обичаме у дома, но покрай рецептите от турската кухня сега им намирам приложение.Ще изпробваме и твоята разядка.
Поздрави, успешна седмица !
Аз пък много обичам патладжан, под всякаква форма, малко е тежък за стомаха обаче. В Турция прекалявах, кой каквото хапва, в моята чиния все патладжанени вкусотии...
Изтриване