сряда, 21 април 2021 г.

Гъбена супа




 

Гъбена супа

Разпечатай

от готварската книга на Илияна Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 купичка нарязани гъби
1-2 стръка праз
1 тиквичка
1 глава кромид лук
малко олио
1 суп. лъж. краве масло
черен пипер
куркума и сол на вкус
щипка червен пипер
1 суп. лъж. брашно
1 суп. лъж.ориз
2-3 суп. лъж. кисело мляко или 1 суп.лъж. заквасена сметана
нарязан пресен магданоз

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА ГЪБЕНА СУПА

Нарязаните гъби задушаваме заедно с другите зеленчуци (също нарязани ) и с подправките без магданоза в малко олио и 1 суп. лъж. краве масло. Когато поомекнат добавяме щипка червен пипер и брашното и леко запържваме. Наливаме вода и когато заври сипваме ориза и варим до готовност. Супата застройваме с разбито кисело мляко или заквасена сметана. Поръсваме с пресен магданоз.

4 коментара: