вторник, 3 ноември 2020 г.

Печени чушки с доматен сос




Намирам Пейч за страхотен кулинар, толкова неща съм приготвяла от неговия блог. И тази простичка рецепта е от там.
Бързо, лесно и много вкусно.

Необходими продукти:
10-12 зелени чушки
800 г червени домати
6-7 скилидки чесън
½ връзка магданоз
2-3 щипки смлян черен пипер
40 мл олио
40 мл зехтин
20 г брашно
щипка захар
1 ч.л. сол.
Вода – 150 мл .


Начин на приготвяне:
Изпечете чушките и ги обелете. Домати настържете на едро ренде. Скилидките чесън пресовайте. Магданозът нарежете на ситно.
Загрейте на силен огън олиото и зехтина. Запържете за около минута пресования чесън. Сложете настърганите домати, захарта и 150 мл вода. След като кипне намалете огъня  и варете 10-12 мин. Сипете внимателно размитото с малко вода брашно, като бъркате. Добавете  изпечените чушки,черния пипер, солта и магданоза. Дръжте ястието на огъня още 3-4 мин., като разбърквате. Свалете от огъня, захлупете и оставете да си почине 10-12 мин. 

2 коментара:

  1. Малко по - различни пиперки от тези, които аз правя.Без брашно, без вода, но с по - гъст дометен сос.Чесън и босилек също прибавям, както и магданоз, но най - накрая.Чудесен е и този вариант, но се получава по - рядък сос.
    Поздрави Веси !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, и аз досега съм правила точно твоя вариант, този на Иван е по-различен, но също много вкусен.

      Изтриване