неделя, 3 май 2020 г.

Солен кекс с картофи, шунка и твърдо сирене

Преди дни правих картофена салата, но ми остана една част от картофите. Чудих се къде да ги вложа и се роди тази рецепта:



Продукти:
Сухи съставки:
1 и 1/2 ч.ч. брашно
1 пак.бакпулвер
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1/2 ч.ч. настъргано твърдо сирене/кашкавал (ползвам на Лидл, зряло 6 месеца)
1/2 ч.ч. нарязана на дребно шунка

Мокри съставки:
1 ч.ч. прясно мляко
2 яйца
1/3 ч.ч. олио
4-5 средно големи сварени каргофа, настъргани





Двата вида продукти се разбъркват с вилица, вторите по-усърдно. После течната смес се добавя към сухата, ато се разбърква хубаво с лъжица. Изсипах в тавата от фурната, защото исках по-тъничък кекс, с по-голяма изпечена повърхност. Пекох в загрята на 180 фурна до готовност, около 25-30 минути, аз забравих (да ви припомням ли, че преди година така пожар направих!?!) и попрепекох, но пак беше вкусно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар