Една позабравена рецепта, която си припомних наскоро.
Продукти:
150 - 200 гр. оризово брашно
4 яйца
300-400 мл прясно мляко
2 ч.л. бакпулвер
вегета
шарена сол
масло
масло
Кашкавала настъргах на едро.
В купа разбих яйцата и млякото. Добавих оризовото брашно и бакпулвера, и разбърках до гладка смес. Добавих настъргания кашкавал и разбърках. Тавичка с размер 30х20 см. намазах добре с масло и изсипах сместа. Сложих на няколко места парченца масло отгоре.
Пекох около 25-30 минути, или до апетитен загар на 200 градуса.
Сервирах топло със залена салата.
Продукти:
250 г настърган кашкавал
3 яйца
250 мл. прясно мляко
3 с.л. брашно
1 бакпулвер
1 ч.л. сол
масло за намазване
Как го обичаммм.......!
ОтговорИзтриванеИ аз, макар и класическия паниран да ми е любим.
ИзтриванеПреди години съм правила подобно ястие.Но вече позабравих да го приготвям.Много лесно и бързо, много вкусно.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Аз също отдавна не бях правила, Дани (Йорданка) Добрева ме подсети!
Изтриване