Продуктите:
1,3 – 1,5 кг. свинско каре
зелева чорба
2 зърна бахар
1 дафинов лист
10-ина зърна черен пипер
парче сланина 20 на 15 см
1 стрък праз лук
За овалване на месото:
2 ч. л. чубрица
1 ч. л. пушен червен пипер
1 ч. л. прясно смлян черен пипер
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. кимион
1 ч. л. чесън на прах
Приготвянето:
За овалване на месото:
2 ч. л. чубрица
1 ч. л. пушен червен пипер
1 ч. л. прясно смлян черен пипер
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. кимион
1 ч. л. чесън на прах
Приготвянето:
Месото се оформя с остър, дълъг нож, като се изтънява на около 1 см дебелина, и се оформя на лист, с размер около А4. Върху него се нареждат листове сланина, тънки, около 0,5 см. В единия край се слага стрък праз и се навива на стегнато руло, овързва се с памучен дебел конец, за да се оформи добре. Месото, заедно с дафиновия лист, бахара и зърната черен пипер се вари в зелев сок около час и половина – два.
Подправките за овалване се смесват върху хартия за печене и месото се овалва в тях докато е топло. Може да се махне конеца. Месото се оставя да изстива върху решетка със съд отдолу, за да се отцеди течността, докато месото изстива.
След като е напълно изстинало, се прибира в хладилника.
И запечено с кашкавал:
След като е напълно изстинало, се прибира в хладилника.
Ако правя пак бих поръсила подправки и върху повърхността на месото, дори бих посолила, защото въпреки, че варих в зелев сок и сланината беше осолена на мен ми беше безсолно.
Също така бих варила по-дълго.
Също така бих варила по-дълго.
И запечено с кашкавал:
Ей това направо ме залепи за екрана! Разкош! Пиша рецептата, задължително ще го направя! Целувки!
ОтговорИзтриванеХайде, докато е зима!
ИзтриванеОоо, Веси, просто е прекрасно!
ОтговорИзтриванеНали сме си месари:)
ИзтриванеВеси,
ОтговорИзтриванеправим подобно руло и го варим в зелева чорба.Става вкусно, но твоето е малко по - различно - със сланина.Наистина трябва по - дълго да се вари, става по - крехко месото.Но на вид твоето руло изглежда прекрасно.
Поздравления за изпълнението !
Благодаря, Ели!
Изтриване