Бърз тутманик с три вида брашно, адаптирано по рецепта от тук, стара рецепта и снимка.
1ч.ч бяло брашно
1/2 ч.ч брашно от спелта
3/4 ч.ч олио
2ч.ч прясно мляко
2 яйца
1п. бакплувер
250 гр. сирене
1ч. л сол
Приготвяне:
С миксер разбийте яйцата и добавете на тънка струйка олиото и една чаена чаша прясно мляко. След това сложете солта и натрошеното сирене. В отделна купа смесете сухите компоненти и бакплувера. Разбъркайте и смесете с яйчната смес. . Хомогенизирайте и изсипете в намаслена и набрашнена тавичка с размери 35x 20 см . Печете в предварително загрята на 200* фурна около 30 мин.След това извадете и полейте тутманика с другата чаша прясно мляко. Върнете за кратко във фурната(около 10мин).
Бих намалила количеството грис за сметка на спелтата.
Веси,
ОтговорИзтриванечудесен ти е тутманика.И аз правя тутманици със сода или с бакпулвер.Чудесна закуска, а и почерпка.Но винаги добавям по някоя подправка за солени печива - ким, маково семе, чубрица, лют червен пипер, даже розмарин.Тези подправки добре се съчетават със сиренето.
Поздрави и успешна нова седмица !
:)
Изтриване