Тази супа знам от бивша колежка (зле приключиха взаимоотношенията ни1 уви:), правила съм я отдавна, не е нещо особено, но е нещо по-различно от обичайното.
Продукти:
1/2 кг зелен фасул
1 глава лук
черен пипер
1 к.ч. ориз
магданоз
2-3 яйца
1 с.л. оцет
Приготвяне:
Измития, почистен и нарязан зелен фасул се залива със студена вода и се вари почти до готовност. Прибавят се ориза и нарязания лук и отново се вари до готовност на ориза и фасула. Поръсва се черния пипер и нарязания магданоз и се застройва с разбитите яйца с оцета. Супата се охлажда и е добре да престои в хладилника. Консумира се студена.
Може да се добави или още малко оцет или в застройката кисело мляко, за повече киселинка.
Снимката и рецептата са много стари, приготвяна и записана е през 2015 г.:).
Веси,
ОтговорИзтриванеблагодаря за идеята.Не съм правила подобна супа, но баба ми много ни готвеше от зеления фасул и от баклата.Като че ли позабравихме тези ястия от старата ни кухня.Много вкусна супа сигурно се получава, не се и съмнявам.
Поздрави сърдечни !
Дълго време, като дете не обичах зелен фасул, а сега ми е много вкусен, особено пресен.
Изтриване