вторник, 6 август 2019 г.

Супа гъби и яйца



Тази рецепта знам от една много мила дама, с която контактувахме доста често преди, във форума на "Гответе с мен". Днес по-радко, и най-вече във ФБ, но си оставам с прекрасни впечатления от нея и тримата и невероятни синове.
Габи е много таланлив човек и се развива в много поприща!
Надявам се и да си намерила и своето заслужено щастие, Габка! 

Рецептата е на сестрата на Габи, и добре, че тя ни я сподели преди години, много вкусна и засищаща супичка.



Необходими продукти:
1 глава лук
1 морков
400 гр гъби печурки
1 ч.ч. ориз
1-2 домата
5-6 сварени яйца
червен пипер
сол
черен пипер
магданоз
целина


Приготвяне:

Задушавам  лука, моркова и  гъбите .Слагам  червен пипер  и 1 ч.ч ориз. Наливам вода /около1,5 литра/ и посолявам. Като се свари ориза слагам нарязани доматите. Накрая в готовата супа нарязвам 5-6 сварени яйца. Подправям пожелание с черен пипер, магданоз и целина.



2 коментара:

  1. Много интересно ястие, Веси, определено ме заинтригува! Надявам се да си отпочинала добре на морето и да си заредила с положителни емоции и сили за нови кулинарни творения! Целувки!

    ОтговорИзтриване
  2. Интересна комбинация на варени яйца с гъби.Тази супа определено е вкусна и много красиво изглежда Веси.Не бих се сетила за подобно съчетание.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване