Това всъщност са фалшиви лучени кръгчета, или по-скоро соленки с пържен лук, изключително лесни и бързи, но не по-малко вкусни. Определено стават за мезе, или просто за подхапване.
Необходими продукти:
1 пакет бутертесто от Лидл
1 кутия пържен лук - от американската седмица на Лидл
сол или вегета
Ползвам само бутертестото на Лидл, другите не ми допадат, може и домашно, но аз скоро не съм приготвяла.
Разстила с листа бутертесто, или разточва, ако не е разточено, върху хартия за печене.
Поръсва се с пържения лук и солта/или вегетата. Отгоре се притиска леко с точилката, за да залепне добре лука. С метална формичка за сладки, или чашка и някаква капачка се изрязват кръгчетата. Внимателно се отстранява останалото тесто, а хартията се премества сръчно, заедно с кръгчетата в тава, може да поискате за помощ още две ръчички да се включат в пренасянето. Пече се на 200 градуса на вентилатор, на средна скара, до надуване и приятен загар.
Невероятно вкусни и ароматни са.
А това са неофициалните соленки, или така наречените отпадъци:)), които излапваме най-напред:)
Страхотно изглеждат! А и звучи лесно, обичам такива рецепти:) Благодаря.
ОтговорИзтриванеЛесни са, а вкуса е чудесен!
ИзтриванеВеси,
ОтговорИзтриванепрекрасна идея за оставащия ми от миналата година вече прораснал лук.Ще се възползвам от тази лесна и интересна идея.
Поздрави !
На мен ще е интересно как ще го изсушиш, но би могло и да не е сушен, макар, че вкуса ще е друг.
ИзтриванеСтрахотни!
ОтговорИзтриванеМерси, Иван!
Изтриване