Христос Воскресе!
Много вкусно:)
Продукти:
1 агнешко бутче, но може и от друга част на агнето да е
сол
червен пипер
черен пипер
масло
2-3 връзки пресен лук
2-3 стръка пресен джоджен
1 бира или вода
1-2 кг пресни картофи, но може и стари
сол
пипер
вегета
розмарин
Приготвяне:
Нищо различно, приготвям го по класическия начин, така ми е най-вкусно.
Осолявам и опиперявам бутчето, слагам го в тава или кален гювеч, около него нарязания на едро лук и джоджен, наливам водата или бирата, завивам с фолио, или с капак и поставям във фурната. Пека първоначално на силна фурна, до завиране и после намалявам на около 150, така поне два часа, да стане на "мозък". Отварям капака/фолиото и ако е нужно доливам течност, запичам до апетитна коричка.
Рецептата за тези картофи знам, като рецептата ва Дж.Оливър, но нямам идея от къде съм я взела. Сварявам цели картофите за 10 минути.След това ги подреждам на един ред в тава, застлана с хартия за печене.Поръсвам със сол, пипер, розмарин, вегета, зехтин, малко масло. Може да се сложат и необелени скилидки чесън, аз не съм слагала.
Пека в загрята фурна на 180 градуса за 30 минути.След това ги изваждам и уреда за намачкване на пюре ги натискам, колкото да се пропукат.Връщам обратно във фурната за още 30 минути.
Воистина воскресе, Веси! Здраве, мир и любов! А ястието ти е много апетитно! Приятно изкарване и весели празници! Целувки!😘
ОтговорИзтриванеКъсно отговарям, но благодаря за пожеланията, да ви се връщат, Сонче!
ИзтриванеВоистина воскресе! Нека в сърцето ти царува само светлина, в дома – уют и благополучие,
ОтговорИзтриванеза теб близките ти – здраве и радост! Месцето изглежда много вкусно, а тези картофки и ние много ги харесваме. Поздрави, Веси!
Благодаря ти, Катенце, бъдете честити и вие!
Изтриване