събота, 11 август 2018 г.

Бутер пай с пилешко


Необходими продукти:

250 гр бутер тесто - ползвам от Лидл, охладено
нарязано сварено пилешко месо - 250 гр
пържен лук от Лидл, от американската седмица (може да сложите и домашно пържен)
нарязани ситно кисели краставички -2-3
мариновани гъби - 50 гр
100 гр моцарела, накъсана

300 гр сметана заквасена
5 яйца
200 прясно мляко
30 гр кашкавал
2-3 триъгълничета топено сирене
подправка за пиле Маги


Начин на приготвяне:
Тестото се разстила в напръскана със студена вода тава, с размери 40/20 см. Смесват се нарязаните месо, краставички, гъби, моцарела, лук, разпръсват се върху тестото. Разбиват се яйцата, млякото и сметаната, изливат се върху продуктите и тестото, отгоре се настъргва кашкавала и нарязаното топено сирене. Пече се до стягане на сместа и зачервяване крайчетата на тестото на 220 градуса в загрята фурна.





4 коментара:

  1. Това е чудесно ястие за жегите! Благодаря за рецептата, ще го направя и аз идните дни. Целувки!

    ОтговорИзтриване
  2. Веси,
    лесен и интересен пай в тези горещи летни дни.Ще го пробвам тези дни, чудесен е и за гости.
    Поздрави и усмихнато лято !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Бързо и лесно, може да се импровизира.
      Прегръдка и за теб!

      Изтриване