неделя, 29 април 2018 г.

Задушени пържоли с вино




Продукти:
6 пържоли - моите бяха 3 вратни и 3 филе
2 глави лук
6 скилидки чесън
2 моркова
3 даф.листа
3-4 зърна черен пипер
соев сос на вкус и соленост
2-3 с.л. зехтин
1/2 ч.ч. червено вино




Приготвяне:
Всичко приготвих в кален съд или гювеч. Наредих пържолите и зеленчуците, нарязани,  като добавих подправките, виното, соевия сос и зехтина. Затворих капака и пекох 1 час и 30 минути на 200 градуса, обърнах пържолите и пекох още 30 минути.




4 коментара:

  1. Обичам пържолки, а твоите изглеждат вкусно :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Даре, забелязала съм, че и ти си "месарка", така че не се съмнявам - ще ги оцениш тези мръвки:)

      Изтриване