Днес е Сретение Господне.
Дъщерята рече, като се прибра преди малко, че имала имен ден:), шеговито обидена, че не сме и честитили:)
Брей, за двайсет и кусур години сега разбирам, че имала днес имен ден, от дете знаем, че имения и ден е на 8 ноември и тогава получава подаръци и поздравления.
Та отвърнах и, че само целувка може да получи днес, пък и десерта май ще е нещо готово, да бе казала по-рано:)
Обаче в блога, като ще е празник, ще има рецепта за нещо сладичко, приготвяно по празниците.
Благодарностите ми тук са пак за Инчето - невероятно вкусни, лесни и ефектни се получиха тези бонбони - всички, опитали ги харесаха много! Мерси, Инка! Въпреки предупреждението ти, промених някои продукти, да, резултата сигурно е различен, но безумно вкусен.
А дъщерята, тя има всесекундните ми пожелания за дълголетие, здраве, щастие!
Иска ми се да и пожелая всичко, но най-вече вяра в себе си, и самочуствие, няма си и представа колко ги заслужава!
Мами, ти си прелестна, във всяко отношение, когато и да е имения ти ден! Цулувкааааа!
Необходими продукти:
250 гр рикота
2 с. л. заквасена сметана
40 гр разтопено масло
300 гр бял шоколад
100 гр смлени бисквити Petit Beurre
20 грама кокосови стърготини
2 с. л. заквасена сметана
40 гр разтопено масло
300 гр бял шоколад
100 гр смлени бисквити Petit Beurre
20 грама кокосови стърготини
50 гр сухо мляко
1 ванилия
1 ванилия
кутия захаросани кандирани череши - моите са от Лидл
за шоколадовата глазура
200 грама черен шоколад
200 грама черен шоколад
3 с.л. олио
Приготвяне:
Смесваме рикотата, сметаната, маслото, кокосовите стърготини, сухото мляко, ванилията и разбъркваме. Добавяме разтопения на водна баня шоколад и смлените бисквити и отново разбъркваме. Оставяме да стегне в хладилник за около 2 часа. Оформяме от тестото топчета с размер на малък орех. Във всяко топче поставяме по една череша, отново овалваме между дланите.Тестото е леко лепкаво, но не прекалено, да може да се моделира. Ако е прекалено рядко, то добавете още малко смлени бисквити. Топките поставяме върху хартия за печене и слагаме във фризера за около 30 минути. Разтопяваме тъмния шоколад и добавяме олиото, разбъркваме. Всяка топка набождаме с клечка за зъби, потапяме в шоколада и с въртеливи движения отцеждаме, след което забождаме клечката върху стиропор, ако нямате става и върху празна кутия примерно, или просто поставяме върху хартия за печене. Моите напудрих със златна боя, нали бяха празнични, коледни!
Страхотни са!
Чудесни са, Весе! Имам кандирани череши, купени още по Коледа, ама се чудех какво да ги правя, даваш ми страхотна идея :)
ОтговорИзтриванеАз благодаря, Инка!
ИзтриванеЩе чакам изкушенията ти с черешите.
Прекрасни са, Веси! Жива и здрава да е именичката, и много щастлива, а относно бонбоните - с теб сме на една вълна, от вчера съм започнала да правя и днес ще довършвам трюфелите, дано успея и да ги снимам. Много добре си ги оформила и аранжирала.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Мерси, Светле!
ИзтриванеЩе чакам да видя и твоите:)
Веси,
ОтговорИзтриванечестито на именничката.Да ти е жива и здрава.А бонбоните наистина са прекрасни и много лесни за приготвяне.Изглеждат много добре на снимките.
Поздрави и спорна нова седмица !
Мерси, Ели!
ИзтриванеЧудни са бонбоните!
Страшни бонбонки! Тези черешки са ми любими и като видях рецептата, неможах да и устоя:)
ОтговорИзтриванеТа поздрави от всички у дома! Не останаха:)
О, много се радвам:)
ИзтриванеВсъщност благодарностите са за Инка от Осигено, която ми е голям вдъхновител!
Изглеждат уникално! Ще се пробват :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
ИзтриванеНадявам се, ще се харесат:)