сряда, 9 август 2017 г.

Пържени пилешки хапки с чушки и лук

Бързо, лесно и вкусно, за тези, които обичат пържено.


Продукти:
Около 1 кг пилешко филе, може и друга част от пилето, без кокал.
4-5 зелени чушки с тънка ципа, може сиврия
2-3 глави лук
олио
сол
черен пипер




Приготвяне:

Месото се нарязва на кубчета, колкото локум и се пържи на загрят тиган, на умерена температура, в малко олио. Когато месото е готово се добавят чушките и лука, тигана се раздрусва докато поомекнат зеленчуците, но без да са напълно изпържени, леко да хрупкат. Всичко се посолява, обърква още един-два пъти и се сваля от котлона. Сервира се топло, най-добре с домашен хляб.

8 коментара:

  1. Много е вкусно, Весе! Ние задължително добавяме и доматено сосче или поне доматено пюре.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси:) Понякога и аз добавям, но се получава съвсем различна манджа, наскоро така приготвих пилешки воденички, получава се нещо като яхния, докато така си е просто пържено месо с лук и чушки.

      Изтриване
  2. Харесва ми предложението ти, Веси :) щом е пържено - аз съм човека.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ох, и ад така с пърженото, Пеп! Уви, вредно или не - най ми е вкусно.

      Изтриване
  3. Аз пържа всеки зеленчук отделно и смесвам в обща купа. Малко е по-различно. "Посолявам" с малко соев сос.

    ОтговорИзтриване
  4. Туй ястие кат за мен. Обичам пържените хапки с лук и чушка..ммм вуксно!

    ОтговорИзтриване