Една наистина много бърза вечеря. Спомних си, че беше много популярна преди няколко години в интернет пространството, аз лично я знам от тази дама - Елена, мисля, още преди да направи блога си, пишеше в "Гответе с мен".
Запечени кренвирши с кашкавал и яйца
Продукти:
5 - 6 кренвирша /аз ползвам само на "Житница"/
100 гр. кашкавал
3 яйца
чесън на прах
черен и червен пипер
сол
Приготвяне:
Нарежете кренвиршите на пънчета около 1,5 - 2 см. Подредете ги изправени в тава, поръсете с подправките. Покрийте с настърган на едро кашкавал. Разбийте добре яйцата и залейте с тях кренвиршите. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20 - 25 мин.
Този аламинут ще да е много вкусен! Обожаваме и яйца, и кренвирши, и кашкавал. Весе това ще го пробваме още утре!
ОтговорИзтриванеНадявам се да одобрите и като опитате:)
ИзтриванеАх тии...! :)
ОтговорИзтриванеТолкова да обичам кренвирши, а не съм яла от сто години :((
Че като обичаш, защо не си яла:))
ИзтриванеУ нас мъжо им е фен.
Сещам се за този аламинут :) Наиситна бъроз и лесно, ама и Житница си изхабиха колбасите. И Аз ям не стават... а понякога знаеш ли как ми се хапва кренвирш :) запечен, с кашкавал на парти грила :)
ОтговорИзтриванеДобри са си Житница бре, поне кренвиршите и едната наденица, аз само от тях купувам, рядко на тандем и кен.
ИзтриванеМного добро предложение, Веси :)
ОтговорИзтриванеМоже чудесно да спаси вечерята. Не купувам често кренвирши, но понякога ни се дояждат. Какво пък. Няма да живеем вечно :D
Мда, къде къде по-вредни неща ядем, така че понякога някой колбас(и аз не обичам) разнообразява и става бързо.
ИзтриванеВеси,
ОтговорИзтриванепреди години често правих бърза вечеря с кренвирши и кашкавал на парти грила.Днес много рядко купувам кренвирши.Но тази разядка с яйца може да спаси положението във всички екстрени ситуации от типа " Бързо и много лесно ".
Поздрави и лека седмица !
Да, навремето често хапвахме, сега да няма вяра човек на продуктите в магазина, но пък е лесно и бързо.
ИзтриванеМай се оказва, че повечето купуваме колбаси много рядко и аз в това число. Но пък сега ще имам идея как да ги приготвя. Изглежда много апетитно.Прегръдки!
ОтговорИзтриванеПробвай на тази марка, ще ти харесат, поне на вкус, дори и да не знаем какво точно съдържат:))
ИзтриванеНаправо съм им забравил вкуса. От време на време ми се хапват, но не се предавам. Предпочитам да се направя нещо такова сам ... А този начин на приготвянето им, не ми е идвал на ум
ОтговорИзтриванеХе, хе, пенсионер, с бол свободно време:)), аз понякога едва имам време да ги купя и приготвя, та кога ли да ги правя:))
Изтриване