60 гр масло
60 гр маргарин
60 гр олио
3/4 ч.ч. кафява захар
2/3 чаша кисело мляко
2 яйца
2 ч.ч. брашно
1ч.л. подправка за меденки
1 ч.л. бакпулвер
1/2 чаша нарязани захаросан джинджифил и червени боровинки
Приготвяне:
Загряваме фурната на 180°С.
Разтопяваме маслото и маргарина, добавяме олиото, яйцата, захарта и млякото и разбиваме с миксер. Смесваме брашното и подправката в голяма купа и добавяме нарязаните на парчета сушен захаросан джинджифил и червени боровинки. Добавяме течните съставки към сухите и разбъркваме, за да смесят.
Изсипваме във форма, застлана с хартия за печене. Печем за около час или до суха клечка. Поръсваме с пудра захар.
Харесахме го, макар че е малко необичаен, твърде джинджифилов в началото, но после искаш още и още. чаша прясно мляко му отива, според мен.
Ауу, страхотно изглежда отвътре, Весе! Прелест направо!
ОтговорИзтриванеИнче:), много, много ме зарадва:)
ИзтриванеПоздрави!
Какъв пухкав е отвътре, Веси! Чудесен кекс!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Светле, благодаря ти, опитай, може да се импровизира и с други сушени плодове, ядки!
ИзтриванеАроматно и вкусно, Веси!
ОтговорИзтриванеДа, мнооого ароматен!
ИзтриванеДжинджифилов,пухкав облак е този кейк,Веси!Прекрасен е!:)
ОтговорИзтриванеДжинджифилова прегръдка получаваш на мига:)
ИзтриванеДа, това нежно изкушение определено ще ми хареса, Весе,
ОтговорИзтриванеизглежда чудесен - обичам кекс, обичам джинджифил и червени боровинки.
Благодаря и поздрави за теб!
Дианка, благодаря, радвам се на одобрението ти!
ИзтриванеВеси,
ОтговорИзтриванеще изпробвам този кекс.У дома тепърва започвам да влагам джинджифила във всичко, което е подходящо.Много е полезен, но за жалост не всеки може да привикне към този вкус.Но се получават чудесни, много вкусни десерти и ястия.
Поздрави !
Ели, опитай го, много интересен вкус. Да ти кажа, убедих се в качествата на джинджифила. Дразнеше ме гърлото една вечер,оставих захаросан джинджифил да се разтопи като бонбон, после го сдъвках бавно и дразненето изчезна.
Изтриване