Продукти:
400 гр кори за баница
около 300 грама кайма
1 глава лук
2 лъжици лютеница
3 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
4лъжици олио
черен пипер
сол
кимион
чубрица
червен пипер
Приготвяне:
Запържваме лука в олиото, добавяме каймата и пържим, докато стане на раздробени парченца и се запържи добре. После прибавяме всички подправки.
След това разбиваме трите яйца с олиото и киселото мляко. Взимаме една кора и я мажем със сместа от яйцата, олиото и млякото. После прегъваме на две части кората и по широката нанасяме каймата. Завиваме на руло и после на охлювче и редим в намазнената тавичка.
Навиваме така всички кори, а най-отгоре поливаме с остатъка от яйчената смес. Поставяме във фурната, загрята на 180 градуса и оставяме да се пече до златиста коричка отгоре.
Попаднах на рецептата някъде в нета.
Турската кухня е неизчерпаем източник на кулинарно вдъхновение, Весе! А тази баница е много вкусна, сигурни сме!Поздрави!
ОтговорИзтриванеТака е, въобще кулинарията е необятна!
ИзтриванеЛелеее, колко си стисната, Весе! Как само 300 гр. кайма бе, мила? У нас ще ме изядат с парцалите, ако не сложа минимум половин кило на един пакет кори. ;) Шегувам се, разбира се, но истината е, че баница с кайма се яде у нас с "дебела" плънка. Любима е на мъжете. На мен обаче ми дай със сиренце. :))
ОтговорИзтриванеИрме, добре беше съотношението, поне за мен, понякога прекаляването с количествата е за сметка на вкуса. Иначе ако трябва да ги градирам, на мен пък със сирене ми се нарежда на последно място, другите у дома са и фенове.
ИзтриванеВеси,
ОтговорИзтриванечесто правя баници у дома.Любими са особено тези с беквасни кори.Но с кайма не съм пробвала.Чудесно и много вкусно изкушение от турската кухня.
Поздрави !
О, ние сме си малко канибали, често правя с кайма, в различни вариации.
Изтриване