Преди няколко години в „Гответе с мен” попаднах
на тази рецепта на Дианка, която в последствие направи блога си. При нея винаги
е вкусно и…си похапвам с удоволствие. Опитвала съм и други рецепти – все с
отличен резултат. Но днес ще си запиша тук и ще припомня и на вас това толкова
лесничко, но много вкусно ястие.
Тиквички с кайма под капак
Продукти:
1 кг. тиквички
500 гр. кайма
1 глава лук (може и пресен)
олио
чесън
копър
черен пипер
черен пипер
червен пипер
риган
за заливка:
1 кисело мляко
чесън
копър
Приготвяне:
Тиквичките се обелват и нарязват на кубчета.
Каймата и лука се запържват в олиото. Прибавят
се подправките на вкус. Налива се 100
мл. вода, нарязаните тиквички и чесън на вкус.
Всичко ври на слаб огън докато не омекнат тиквичките. Накрая
се добавя копъра,
нарязан на ситно.
Заливат се още горещи в порцията с разбърканото кисело мляко,, копър
и пресован чесън.
На последните снимки съм добавила и смлени гъби, бяха ми излишни:)
Обожавам ги тиквичките и това предложение много ми допада, Веси!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
И аз така, Светле, благодаря ти!
ИзтриванеБързо и със сигурност вкусно ястие, Весе. За мен - задължително с млечно сосче. :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Гери, че то без сосче не си е същото, макар мъжа ми да го предпочита без.
ИзтриванеВеси,
ОтговорИзтриванечесто правя мусака с тиквички, това е почти същото само,че без запичане.По - лесен е твоят вариант.Чудесно ястие се е получило.
Поздрави !
Ели, само с тиквички ли правиш мусаката, аз съм чувала, че някои слагат 50/50 с картофи, но не съм правила. Моят вариант верно е по-лесен, но пък запечено ще е може би и по-вкусно.
ИзтриванеТиквички ям всякакви. Много интересно, Весе. Трябва да забъркам някой ден.
ОтговорИзтриванеИ аз така, Ал! Хайде, бъркай - лесно е!
ИзтриванеИ на моята порцийка ако може сосче..........:)Не съм правила тиквички по този начин,но много ми хареса!Поздрави ,Веселушке!
ОтговорИзтриванеНа другата част от къщата много се харесват такива, но аз ги предпочитам с кюфтенца ...
ОтговорИзтриване